Schildje

Na bijna een jaar wordt het weer eens hoog tijd voor een nieuwe blog.

Bij nader inzien ben ik toch niet zo’n schrijver.

Maar nu kwam ik iets op Facebook tegen waar ik wat mee moest doen.

Dat is namelijk Schildje. 

Het is een inititiatief van Amare Spel en Zo(rg)

Om het beladen onderwerp kindermishandeling bespreekbaar te maken met kinderen en om het signaleren voor professionals te vergemakkelijken is de methode Schildje ® ontwikkeld. 

Schildje maakt het beladen onderwerp spelenderwijs en op een laagdrempelige manier bespreekbaar en inzichtelijk.  De methode waarin Schildje de hoofdrol speelt, wordt onder andere gebruikt op basisscholen en in de kinderopvang. 

Het thema Schildje staat gedurende een hele lesweek centraal en na afloop van deze week zijn de kinderen op de hoogte van wat kindermishandeling inhoudt, dat het moet stoppen en dat ze hierover mogen en kunnen praten. 

De gehaakte Schildjes zullen na afloop van de lesweek aan de kinderen worden uitgedeeld om ze een warm hart (symbool) toe te dragen. Schildje zal hierna o.a. in de klas aanwezig blijven en kinderen kunnen deze pakken om aan de juf/meester te laten weten dat zij ergens mee zitten en hierover willen praten. 

Ik vind dit een heel mooi initiatief waar ik graag mijn medewerking aan wil verlenen in de vorm van het aanbieden van haakpakketjes inclusief patroon en door inzamelpunt te worden voor de gehaakte Schildjes die ik dan weer door stuur naar Amare Spel en Zo(rg) zodat zij kunnen zorgen dat ze op de juiste plaatsen terecht komen.

 

Hopelijk haken er vele enthousiaste haaksters aan om van dit project een enorm succes te maken.

We kunnen kindermishandeling helaas niet stoppen maar we kunnen wel hard ons best doen om het voor de kinderen op een speelse en ongedwongen wijze bespreekbaar te maken!!

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0