Schildje

Na bijna een jaar wordt het weer eens hoog tijd voor een nieuwe blog.

Bij nader inzien ben ik toch niet zo’n schrijver.

Maar nu kwam ik iets op Facebook tegen waar ik wat mee moest doen.

Dat is namelijk Schildje. 

Het is een inititiatief van Amare Spel en Zo(rg)

Om het beladen onderwerp kindermishandeling bespreekbaar te maken met kinderen en om het signaleren voor professionals te vergemakkelijken is de methode Schildje ® ontwikkeld. 

Schildje maakt het beladen onderwerp spelenderwijs en op een laagdrempelige manier bespreekbaar en inzichtelijk.  De methode waarin Schildje de hoofdrol speelt, wordt onder andere gebruikt op basisscholen en in de kinderopvang. 

Het thema Schildje staat gedurende een hele lesweek centraal en na afloop van deze week zijn de kinderen op de hoogte van wat kindermishandeling inhoudt, dat het moet stoppen en dat ze hierover mogen en kunnen praten. 

De gehaakte Schildjes zullen na afloop van de lesweek aan de kinderen worden uitgedeeld om ze een warm hart (symbool) toe te dragen. Schildje zal hierna o.a. in de klas aanwezig blijven en kinderen kunnen deze pakken om aan de juf/meester te laten weten dat zij ergens mee zitten en hierover willen praten. 

Ik vind dit een heel mooi initiatief waar ik graag mijn medewerking aan wil verlenen in de vorm van het aanbieden van haakpakketjes inclusief patroon en door inzamelpunt te worden voor de gehaakte Schildjes die ik dan weer door stuur naar Amare Spel en Zo(rg) zodat zij kunnen zorgen dat ze op de juiste plaatsen terecht komen.

 

Hopelijk haken er vele enthousiaste haaksters aan om van dit project een enorm succes te maken.

We kunnen kindermishandeling helaas niet stoppen maar we kunnen wel hard ons best doen om het voor de kinderen op een speelse en ongedwongen wijze bespreekbaar te maken!!

 

 

0 Berichten

Nieuwe blogpost

Creahandjes was wel toe aan een verfrissende update.

Dus wat is er mooier dan een nieuw jaar te beginnen met een nieuwe site en een nieuw logo .

 

Voor wie Creahandjes nog niet kent, ik ben Trudy Krijger 47 jaar jong woon op Goeree Overflakkee en ben een echte crea bea.

Stil zitten en vervelen komen in mijn woordenboek niet voor.

Ben altijd wel met een haak of breiprojectje bezig of stort me weer voor een poosje op de chainmaille (sieraden malen van aluminium ringetjes)

 

Verder vind ik het erg leuk om kinderfeestje, workshops of grotere knutselevenementen te organiseren.

Sinds 3 jaar mag ik dat ook 2x per jaar doen voor een evenementen bureau die altijd het Sint en Kerst familie feest organiseert voor een groot bedrijf.

Er moeten dan 5 knutselactiviteiten worden verzonnen voor ongeveer 80 kinderen in de leeftijd van ongeveer 5 tot 15.

Dit is elke keer weer een groot succes geweest dankzij 5 andere geweldige crea bea's want 80 kinderen in je eentje dat is een beetje veel!

De site is nog niet helemaal bijgewerkt er zal de komende tijd nog van alles aan toegevoegd worden dus kom regelmatig even een kijkje nemen.

 

Ook wil ik in de toekomst proberen om er eventueel filmpjes op te zetten met handige tips dus wil je iets weten of lukt iets niet laat het even weten en dan probeer ik dat er op te zetten.

En wil je iets anders voor een kinderfeestje, workshop of evenement dan wat er op de site staat dan kan dat natuurlijk ook want er staat maar een selectie van de mogelijkheden op.

Stuur even een mailtje en dan gaan we er een leuk creatief feestje van maken!

 

0 Berichten